Güney Kore Dizi Önerileri


Uzun zamandır yapmak istediğim bir şeyi yapıyor ve sizlerle Güney Kore'nin en sevdiğim ve en iyi olduğuna emin olduğum dizilerini sıralamasızca paylaşıyorum. 1 numaradaki dizi gerçekten de 1 numarada olmayı hak ediyor. Diğerleri ise 2. olmakla yarışır diyebilirim. O yüzden onları karışık sıralamayla koydum. Diziler hakkında çok fazla bilgi vermeyeceğim. Konusunu merak edenler benim de yaptığım gibi Google'da aratabilir. Kopyala yapıştır bilgiyi blog formatıma uygun bulmadığım için sadece birkaç cümle ile o dizinin bana ne ifade ettiğini paylaşacağım sizlerle. Bunlar yorumdan ziyade bana düşündürdükleri olabilir. 

1 Numara: Descantes of the Sun


Bu diziyi şimdiye kadar en az üç kez izledim. O kadar komik ve bunun yanı sıra dram, aksiyon sahneleri var ki izlemelere doyamadığım bir dizi olarak benim gönlümde her zaman birincilik tahtının sahibi olacak. Şu an yeniden açıp izleyesim geldi. Özellikle final bölümü gerçekten çok iyi ve tatmin ediciydi. Karakterlerin aralarındaki diyaloglar, durumlar o kadar güzeldi ki... Üstelik çoğu bölümü Güney Kore dışında başka bir ülkede geçiyordu. Oranın havasını çok iyi yansıtmışlardı. Ben çok severek izledim ve kendisini tekrar tekrar izletme potansiyeline sahip bir dizi.

2 Numara: Another Miss Oh

Gerçekten en iyi diziler arasındaki yerini hak eden bir dizi. Çünkü aşkı öyle farklı bir tarafından tutup işlediler ki ben bile şaşırdım. Özellikle erkek başrolün yaptığı iş ses efektleriyle ilgiliydi ve benim merakımı gerçekten körüklemişti. Komik ve aşırı dram dolu sahneleri olduğu için çok sevmiştim. Hatta şu an bu yazıyı bitirdiğim gibi yeniden başlayacağım bu diziye.

3 Numara: Fight for My Way

Ah Fight for My Way, bu diziyi iki kez izlemiştim. Arkadaşlıkla birlikte aşkın en zarif en tatlı halini işlemiş bir diziyle karşı karşıyayız. Aştan ziyade arkadaşlıkları çok hoşuma gitmişti. Sonrasında aşka dönüşen bu arkadaşlık yerini daha da güzel bir şeye bırakmış oldu. Çokça komik sahneleri mevcut ve o kadar samimi bir iş çıkmış ki ortaya hala özler dururum. Bitmemesini istediğim dizilerden biriydi kesinlikle.

4 Numara: Goblin

Gelmiş geçmiş en iyi Güney Kore dizilerinden birisinden bahsedeceğim. O kadar farklı bir konusu ve çekici karakterleri var ki anlatamam. Gerçekten. Ama azıcık anlatmaya çalışacağım. Tarihi sahneleri ilgimi oldukça çekmişti. Biraz da fantastik olması, evet evet fantastik olması fazlasıyla ilgimi çekmişti. Bu yüzden Güney Kore dizilerinden konusu, senaryosu ve karakterlerinin samimiyeti bazında düşünecek olursak kesinlikle izlenmesi ve hafızalara kazınması gereken bir dizi Goblin.

5 Numara: Romantic Doctor Teacher Kim

Bu dizi sadece bir tıp dizisi değil. İnsan ilişkilerini o kadar güzel irdeliyor ki hayran kalmamak elde değil. Bir diğer hayranlık duyduğum şey, daha doğrusu kişi ise kesinlikle fotoğrafta en solda bulunan erkek karakter, yani Kim Hoca. Daha önce onun gibi bir doktoru kesinlikle görmediniz. Bu yüzden izlerseniz siz de benim gibi ona hayran kalacaksınız. Dramı ve gizemi oldukça iyi işleyen bu dizi kesinlikle en iyiler arasındaki yerinin hakkını veriyor. Dizinin 2. sezonu da var ve ben henüz 1.sezonun sonlarındayım. Bir yerde 2. sezonunun sahnesine tesadüf etmiş ve meraklanarak izlemeye karar vermiştim. 1. sezonunu bitirmeden önerdiğime göre çok iyi bir dizi olmalı, diye düşünmüyor musunuz? Evet, gerçekten de öyle.

6 Numara: Dream High

Biraz eski bir dizi diyebilirim. Gençlik dizisi olduğunu fotoğraftan siz de anlamışsınızdır. Ama kesinlikle sıradan bir gençlik dizisi değil. İçinde çok güzel duygular, arkadaşlıklar, müzikal ve okul hayatı bulunduran naçizane dizilerden birisi. Bu diziyi minimun iki kez izledim, daha fazla izledim mi tam olarak hatırlamıyorum. Ama beğeneceğinizden çok eminim. Zaten Güney Kore dizisi izleyenlerin birçoğu kesinlikle bu diziyi izlemiştir diye düşünüyorum.

Bonus: Playfull Kiss

Bu diziyi bonus olarak koydum çünkü benim izlediğim ilk Güney Kore dizisi tahtının sahibi. Ancak tek sebebi tabi ki de bu değil. Çünkü en iyi diziler arasına kesinlikle girer. Diziyi herhalde iki kez izlemiştim diye hatırlıyorum. Romantik komedi tadında oldukça şirin bir dizi. Bana Güney Korelilerin ne kadar sempatik olduğunu göstermiş bir dizidir ayrıca.

*

Ben de bir diziyi sevdim mi iki kereden az izlemeyi beceremiyorum sanırım. Ayrıca bir şeyi daha söylemek istiyorum. Güney Kore senaristlerini gerçekten çok seviyorum. Çünkü sürekli yeni dizi yazıyorlar ve hayal güçleri tükenmiyor. O kadar farklı senaryolar izledim ki şimdiye kadar, hayran kalmamak imkansız. Bölüm sayıları 16, 20, 25 aralığında falan oluyor genellikle. Bir bakıma da bu yüzden taze tutabiliyorlar kendilerini. Bölüm süreleri de 45 dakikayla 60 dakika arasında değişiyor. Bizim televizyon dizilerimiz kendilerini tüketirken, Güney Kore dizileri kendilerini yenileyip daha da farklı, güzel ve çeşit çeşit konulu senaryolarla karşımıza çıkıyorlar. Birçok ülkeden dizileri takip ediyorum ama Güney Kore dizilerini izlememdeki en önemli sebepler bunlar. Umarım önerilerim ve bahsettiğim şeyler hoşunuza gitmiştir. Bugün blogumda bir ilki gerçekleştirmiş oldum: dizi önerisi. Bakalım aralarından hangisini veya hangilerini izlemeye karar vereceksiniz. Yoksa çoktan izlediniz mi?
Güney Kore Dizi Önerileri

Amelie'siz bir yazı mı? Yok daha neler!


Yorumlar

  1. Kore dizilerini her yerde görüyorum. Fakat hiç izlemedim. Bazı kore dizilerini biz türkler de değiştirme yaparak yayınlıyor. Onlardan biriside Hayat Şarkısı dizisiydi. Yıllar önce ona tutuldum ve koresini izlemek yerine onu izlemiştim. Kore de dizinin adını tam olarak hatırlayamadım :) Tavsiyelerin için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, uyarlama yapılan birçok dizi var. Bazen bizim uyarlamalarımız da epey güzel oluyor. Rica ederim. Şimdiden iyi seyirler diliyorum.

      Sil
    2. Teşekkür ederim. :)

      Sil
  2. Güney Kore dizilerini herkes tavsiye ediyor ama oturup izleme fırsatı bulamadım henüz. Google'dan geleni çok olsun bu yazınızın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırsat bulursanız izleyin derim. :)
      Bunu hiç düşünmemiştim ama umarım Google'dan geleni de çok olur. :)
      Teşekkürler.

      Sil
  3. Bizim yeğenlere söylemeli bu dizleri.Pek severler Güney Kore dizilerini...

    YanıtlaSil
  4. Hala bir kore dizisi izlemedim.
    Ve hala nedenini bilmiyorum ama direniyorum (:
    Eğer içimdeki bu isteksizliği kırar isem senin tavsiye ettiklerinden birisiyle başlayabilirim (:
    Bu arada amelie uzun zamandır listemde ama bir türlü fırsat olmadı.
    Güzel bir paylaşım olmuş. Emeğine sağlık. Saygılarımla. Vesselam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fazla direnmeyin derim. :)
      Amelie'yi kesinlikle izlemelisiniz. Bana her zaman ilham olmuştur.
      Teşekkür ederim. :)

      Sil
  5. Bilgilendirme için teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. Hepsini de çok severim. Gerçekten çok güzel öneriler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şaşırdığımı söyleyemem. :)
      Teşekkür ederim. :)

      Sil
  7. İzlediğim ilk ve tek Kore dizisi Playfull Kiss'di. Sevmiştim aslında. Ama sonradan başka Kore dizisi izleme fırsatım olmamıstı. Yakın bir zamanda önerilerinden birini izlemeyi düşünüyorum. Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten güzel diziydi.
      Şimdiden iyi seyirler diliyorum size o zaman. :)

      Sil
  8. Yazıdaki dizilerden sadece Dream High, Playfull Kiss ve Goblin'i seyrettim.. Goblin en başarılısıydı seyrettiklerimden,, Dream High ve Playfull Kiss de ilk seyrettiğim Kore dizileri :D
    Descantes of the Sun'ı bi' aşırı beğenen ve övenler var birde bu kadar övgüyü hak etmediğini düşünenler.. İlk çıktığı zamanlar çok merak ediyordum ama seyretmek nasip olmadı sonra da Song Joong Ki Song Hye Kyo evliliğinden sonra bakmak hiç istemedim, Joong Ki çok sevdiğim bir oyuncu azıcık kıskanmış olabilir ehehe :D

    Listede Signal'i de görmek isterdim,, yazı için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evlendiği kadını da çok sevdiğimden ve birbirlerine yakıştırdığımdan dolayı ben kıskanamadım bile. :) Umarım bir gün izlemeye karar verip beğenen tarafta yer alırsınız. :)

      Listeye sığmayan çok dizi var, bir yazıya hepsini sığdırmak istemedim. Belki bir yenisi daha gelir ileride. Ama Signal'i ilk kez duyuyorum. Bakacağım. Ben teşekkür ederim. :)

      Sil
  9. dizilerimiz bitmişken kore dizilerine başladık bunları da bakalım , bizde sorun şu ki eşimle aynı anda zilediğimizden ikimize de en azından biraz uyması iyi oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bazen erkek kardeşimle izliyorum. O yüzden çok iyi anlıyorum durumunuzu. Şimdiden iyi seyirler diliyorum size. :)

      Sil
  10. Kore dizileri konusunda kızım tam bir uzman. Ben kızımdan spoiler yediğim için Goblin'i yarım bırakmış bir mağdur.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Spoiler dünyada en sevmediğim şey olabilir. Geçmiş olsun diyelim o zaman. :)

      Sil
  11. fight for my way ve goblini keyifle izlediydim. diğerlerini izlememişim. aklımda olsun. ben de korefanlardanım :) kill me heal me, the healer, oh my venüs, she was pretty ve daha bir dolu kore dizisini seviyoom :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna sevindim. :) The Healer'i severek izledim, She Was Pretty'e biraz baktım; Türk versiyonunu izlemiştim çünkü. :) Diğerlerini henüz izlemedim. Teşekkürler. :)

      Sil
  12. son yazıma bir baksan yaaa :)

    YanıtlaSil
  13. Descantes of the Sun'ı seveceğinden kuşkum yok. Şimdiden iyi seyirler. :) Goblin'e ben de kalbimi bırakarak veda etmiştim.

    YanıtlaSil
  14. Bir ara sadece güney kore filmleri izliyordum. Dram türündeki filmlerini çok beğeniyorum. Paylaşım için thanks!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, filmlerini ben de izlerim. Belki bununla ilgili bir yazı da yazabilirim. :) Rica ederim.

      Sil
  15. Hiç izlemedim kore dizisi. Gerçi dizi de çok izliyorum zaten bu aralar.

    YanıtlaSil
  16. Hepsi iyi diziler gerçekten. Sanırım içlerinde ki en değerlim Romantic doctor teacher Kim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok iyi bir dizi. Teşekkürler. :)

      Sil
  17. Çoğu benim de severek izlediğim diziler, izlemediklerime de bakacağım :)

    YanıtlaSil
  18. Bir numara benim de favorilerimden çok güzeldi çok :))

    YanıtlaSil
  19. Bizde ki dizilerde genelde Kore uyarlaması, Kadın diye bir dizi vardı foxta yanlış hatırlamıyorsam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet son yıllarda birçok dizi Güney Kore'den uyarlama olarak yapılıyor ve Kadın dizisi de uyarlamaydı. Teşekkürler.

      Sil
  20. Fight for my way Dots'u severek takip etmiştim. :)
    Romantic Doctor'ı izlememişim, bakayım ona da. ^-^

    YanıtlaSil
  21. Buna çok sevindim. Harika bir dizi seçimi yapmışsın. :)

    YanıtlaSil
  22. Kıymetli paylaşımınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  23. Bu uzak doğu dizileri bir türlü listelere giremiyorlar. Mesela 2021 'in en iyi dizileri listesinde 1 tane bile çin, güney kore, hint yada malezya dizileri yok. Acaba neden?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok enteresan gerçekten. Çünkü en iyi diziler arasında olması gereken birçok diziye sahipler.

      Sil
  24. Descendants of The Sun'u göremedim listede.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar